Scenarioer

Her er en del scenarioer som er enkle og bruke på søndagsspill og større spill. Disse scenarioene er forslag som kan bygges ut og endres etter behov. Takk til JAG (Jæren Airsoft Group) for lån av ideer og oppsett på en del av scenarioene.

NB. Denne sida er under oppbygging. Flere scenarioer vil bli lagt til etterhvert.

Pilot Down

 

Pilot Down, det ligger i navnet hva dette oppdraget går ut på.

Nedskutt Alfa pilot bak fiendens linjer. Får kontakt med Alfa HQ og melder fra om sin posisjon. Alfa HQ sender ut et Search and Rescue team for å få tilbake piloten.

Bravoe, som har skutt ned flyet, så at piloten hoppet ut og er derfor på jakt etter han. De vil fange han for å forhøre han.

 

Spillteknisk

Antall:
Alfa SAR lag: 4-8
Bravo: 4-10
Alfa Pilot: 1 (evt + navigatør)

Tid: 60 min

Bravo går ut 20 min før spillstart for å komme seg til sitt startpunkt.

Alfa Pilot går ut 10 min før spillstart i nærheten av av kræsjsted (har man ikke kræsjsted, så finn et punkt hvor piloten har landet.

Alfa SAR venter til spillstart og melding fra pilot. 

Alfa SAR laget vinner hvis de får piloten trygt til extraction point.
Bravo  vinner hvis de får tatt piloten til fange.

Tips 
Her kan man for eksempel kjøre det enkelt, eller legge til elementer som at piloten har vært på recon og har tatt en del sensitive bilder, og at harddisken med bildene må reddes i tillegg til piloten, eller at piloten var på bombetokt og har info på bombemål som fienden er interessert i å få vite, slik at de kan planlegge motangrep.

 

Tag

Spillet startet som "Alle mot alle". Spillerne starter med spredt utover banen, gjemt for hverandre. Spillet forandrer seg når førstemann blir tatt ut. Når en spiller blir truffet, skal de legge seg ned (eller knestående). Motstanderen løper så opp til den falne og "healer" vedkommende i 10 sekunder. Når healingen er ferdig, er de på lag sammen. 

Spillet fortsetter på samme måte til det bare er ett team igjen.

Dette er fint for mindre grupper og det er fullt mulig å bruke forskjellige våpenoppsett, som Kun Pistol, Begrenset ammunisjon  osv.

Spilletid: Ca 60 min eller til et lag vinner.  

 

 

Grensevakt

Mer info kommer

King of the hill

Spillere: 3-4 Forvarer

                    6-9 Angripere

Spilltid: 20 min runder.

 

 King of the hill baserer seg på at en liten tropp skal forsvare en bakketopp eller forvarsstilling. I dette senarioet skal det kun benyttes pistoler og hagle gevær. 

Zombiemisson "Nacht der untoten"

 

En liten gruppe soldater/sivile (fritt valg) har strandet i skogen etter at bilen deres gikk tom for bensin. De må gå tilbake for å hente mer bensin og så gå tilbake til bilen for å komme seg unna. Men veien tilbake er ikke enkel siden skogen er full av sultne zombier.

Spillteknisk:
Antall:
Soldater/Sivile: 5-10
Zombier: 5-7

Tid: 40-60min
Passer best å spille når det er skumring/mørkt.

Våpen: For å gjøre det interessant, så er det kun lov med pistol og hagle. Har man ikke noen av delene, så går det med en AEG på SEMI Auto. 

FPS: 300fps eller mindre. Da dette scenarioet stort sett foregår på kloss hold.

Dette scenarioet er basert på terrenget på Sandtaket.
Soldatene/sivile begynner oppe ved bilen i Nordenden av banen hvor de venter 5-10 min mens zombiene plasserer seg på banen.

Soldatene/sivile har kun lov til å gå på veiene, IKKE utenfor. De kan heller ikke løpe, bare gå. Og de bør helst ikke gå for langt fra hverandre. De som har lys kan bruke det, men på grunn av situasjonen de er i så er lys kun lov å bruke i krisetilfeller som hvis man hører noen i nærheten. Å lyse hele tiden er ikke lov.

Zombiene kan løpe og gå hvor de vil på banen, i skogen og på veien.

Soldatene/sivile har et liv, og blir de bitt (tatt på) av en zombie, så blir de en zombie selv.

Zombiene tåler en del treff, men går i bakken hvis de får for mange skudd på seg (ca 10 treff, prøv å hold telling). Hodeskudd skal unngås så godt det er mulig for å minske skade. Når zombien er død, blir den liggende i 1 minutt før den reiser seg opp igjen. Zombiene har 3 liv hver. Det vil si at man kan reise seg igjen 2 ganger, men når man er skutt en tredje gang, så er man død og ute av spillet.

 

Dette spillet kan by en del artig rollespilling.