Før du deltar på spill plikter du å gjøre deg kjent med følgende:

 • Skal leses og forstås av samtlige nye spilldeltakere. INGEN UNNTAK!
   
 • PERSONLIG SIKKERHET
  Det er ikke mye sikkerhetsustyr som er obligatorisk innen Airsoft, men et par ting er det likevel greit å sørge for å beskytte godt, øynene og tennene. Både for en selv og sine medspilleres skyld!
   
  Samtlige deltakere på klubbspill SKAL ha NASF-godkjente beskyttelsesbriller (INGEN UNNTAK)! Utlånsbriller er en mulighet dersom du ikke selv har tilgang til NASF-godkjente beskyttelsesbriller. Vi kan også være behjelpelig med bestilling dersom man ytrer et ønske om dette.
   
  Et eksempel på NASF-godkjente beskyttelsesbriller er Bollè "Silium" til kroner 140,- som kan bestilles via Milsim Shop: http://www.milsimshop.no/ 
   
  Listen over øvrige NASF-godkjente beskyttelsesbriller finnes her:
  http://www.nasf.no/forskrift_sikkerhet.pdf

  Tannbeskytter fåes kjøpt i sportsforetninger rundt om til cirka 50,- og anbefales! Det kan fort bli dyrt dersom uhellet først er ute og en tann eller to ryker. Det er ikke et krav om at man benytter seg av tannbeskytter, men det er utrolig kjedelig både for den som får tannskader og den som påførte tannskaden på spilleren som ikke beskyttet seg skikkelig. 
   
 • VÅPENBEHERSKELSE
  Utenfor spill SKAL magasin være ute av våpnet og man skal forsikre seg om at det ikke ligger en eneste BB (kule) å lurer inne i hop-up systemet i våpnet. Man kan med fordel gjøre det til en vane at så fort man hører "SPILL SLUTT" bli ropt fra medspillere, at man selv roper "SPILL SLUTT" for å vise at man har fått med seg beskjeden om at spill er avsluttet. Deretter tar man ut magasin av våpnet og avfyrer et par enkeltskudd i sikker retning (gjerne ned mot bakken foran seg) for dermed å tømme våpnet for eventuelle BBs som kan ha blitt igjen i våpnet etter man har tatt ut magasin. Når våpnet er tømt sørger man for å sikre våpnet og holder det i ro. Det er IKKE tillatt å hverken peke eller fekte rundt med det. Man skal ALLTID sørge for at man ALDRI peker mot noen med det utenfor "spill start" og "spill slutt". Det beste er å sørge for at våpnet til en hver tid utenfor spill er rettet med munningen ned mot bakken. En annen ting som er god våpenkultur er å holde avtrekkerfingen borte fra avtrekkeren til en hver tid dersom man ikke er klar til å avfyre skudd. På denne måten forhindrer man også vådeskudd på en god måte. 
   
 • BESKYTTELSESBRILLER
  NASF-godkjente beskyttelsesbriller SKAL til en hver tid bæres på fra man er i "safezone" og spillorganisator sier de skal på, til spillorganisator sier det er ok å ta de av etter endt spill. Beskyttelsesbriller skal under hvilke som helst omstendigheter ALDRI tas av under spill! En god vane er å ha på beskyttelsesbriller fra man entrer spillområde til man forlater det. 
   
 • TREFF
  Dersom man kjenner man blir truffet av en BB SKAL man rope "TREFF" og man løfter våpnet over hodet, trekker frem "deathrag" som man viser godt synlig og trekker seg vekk fra området mot "spawnplass" eller "safezone" som er bestemt og angitt av spillorganisator før spillet er satt igang. Er man i tvil om man er truffet er det god skikk å svelge stoltheten sin å likevel rope "TREFF", med andre ord "die with pride"! Annet enn "TREFF" er det IKKE lov å prate påvei til "spawnplass" eller "safezone". Dette for å ikke avsløre lagkamerater eller røpe plassering til motspillere dersom man har oppdaget dem. All form for "juks" vil bli hardt slått ned på, og det er heller ingen tjent med. 
   
 • DEATHRAG
  "Deathrag" er et firkantet tørkle på ca 40x40cm farget orange. Etter man er truffet og man roper "TREFF" skal man trekke frem "deathrag" å holde den godt synlig fra 360 graders vinkel. Den skal holdes synlig helt inn i markert "spawnplass" eller "safezone" og holdes fortsatt synlig til "healingtid" er omme eller man er klar til å fortsette spill. Enkelte velger å legge "deathrag" over hodet, men om man velger det eller å holde den høyt med armen er egentlig helt opp til den enkelte. Dette kommer også helt an på situasjonen og vegetasjon på spillområdet. Greit å sørge for at den er godt synlig slik at man slipper skuddbyger fra medspillere som ikke har fått med seg at man er ute av spillet. "Deathrag" kan bli kjøpt på Princess eller Kid for ca 5-15kr.
   
 • SPAWNPLASS & RESPAWNTID
  Det avhenger avhenger av spilltype og blir gjerne forklart i forkant per spill. Enkelte ganger spiller man uten "respawn" og de som blir ute av spill trekker bort til "safezone" ved treff og venter der til endt spill. Dette er noe som anvendes mest ved kortere spilltyper. Andre ganger er det en spilltype med anngitt "respawnområde" som man må vente innenfor i anngitt tid før man kan fortsette spill. 
   
 • NASF FORSKRIFTER
  Viktig informasjon som samtlige spilldeltakere SKAL være kjent med:

  Vedtekter: http://www.nasf.no/vedtekter.pdf
  Våpen: http://www.nasf.no/forskrift_vaapen.pdf
  Sikkerhet: http://www.nasf.no/forskrift_sikkerhet.pdf
  Effekter: http://www.nasf.no/forskrift_effekter.pdf
  Bekledning: http://www.nasf.no/forskrift_bekledning.pdf
   
 • REGLER FOR SPILLPÅMELDING
  Her følger noen få rettningslinjer for påmelding til klubbspill/eventer. Kun påmeldinger ved posting av "Navn/nick - Uniformstype" er gjeldende som påmelding, man kan melde på andre med nødvendige opplysninger. Er man ny på klubbspill SKAL man også sørge for å gi klubben nødvendig informasjon om deltaker(e) som ønsker delta. Dette gjelder konkret kontaktinformasjon som navn, adresse, epostadresse, telefon. Man SKAL også oppgi alder da det er 18 årsgrense på Airsoft i Norge. 
    
  Dersom du har noe på hjertet eller onsker eventuelle spørsmål besvart så ikke nøl med å ta kontakt med oss via våre kontaktopplysninger eller privat melding dersom du har registrert deg som bruker på klubbsidene.
   
 • UTLÅNSUTSTYR
  For personer som ønsker å prøve Airsoft for første gang som prøvespiller på spill hos oss, har man anledning til å låne nødvendig utstyr for å være med å spille dersom man selv ikke har gått til innkjøp av dette. Klubben har per dags dato ingen konkrete utlånsuniformer og utstyr, men våre medlemmer er veldig behjelpelige med enten uniform eller utstyr. Vi har derimot en DBoys AK105 som utlånsvåpen. Dersom man ikke har klær i kamuflasjemønster (som kan være en fordel) kan man fint benytte seg av mørke eller jordfargede klesplagg som typiske tur eller villmarksbekledninger etc. Det er heller ikke et krav eller noen forventninger til at man skal benytte uniform av ulike slag. 
   
  NASF-medlemmer i andre klubber er selvfølgelig velkommen på klubbspill hos oss etter nærmere avtale, uavhenging av klubbtilhørighet!
    
  VELKOMMEN TIL KLUBBSPILLDELTAKELSE